Zoete aardappel met kipgehakt

Zoete aardappel met kipgehakt

  • Bereiding: 20 minuten
  • Personen: 2/3

Benodigdheden:

  • Zoete aardappels, 6 stuks
  • Kipgehakt, 500 gram
  • Shoarmakruiden, 1 zakje
  • Griekse yoghurt
  • Knoflookteentjes, 4 stuks
  • Tabasco, 4 tl
  • Ijsbergsla
  • Olijfolie
  • Peper
  • Dille
  • Zout

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ik begin met de zoete aardappels. Deze kook ik een minuut of 2, laat ze daarna afkoelen en snij ze vervolgens in frietjes. Verdeel ze over een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Zet ze in de oven en laat ze een minuut of 20/25 krokant worden in de oven. Daarna maak je je knoflooksaus. Je neemt 4-5 grote eetlepels Griekse yoghurt, 4 teentje knoflook klein gesneden, voeg de tabasco, dille, zout en peper toe.

Bak daarna als laatste de kipgehakt met de shoarmakruiden gaar.

Als de zoete aardappels gaar zijn leg je deze op een schaal. Vervolgens verdeel je de kipgehakt erover. Daarna was en snij je de ijsbergsla en verdeel deze over de gehakt. Als laatste verdeel je de knoflook yoghurt saus erover en maak af met wat peper.

 

Heerlijk zomers gerecht!

 

Eetsmakelijk