Slowcooker pittige runderstoof

Slowcooker pittige runderstoof

Bereiding: voorwerk: 10 minuten
Slowcooker: 8 uur LOW
Personen: 4-6

  • Runderlap in stukken gesneden 1 kg
  • Maizena, 1 tl (pas in de slowcooker)
  • Sesamolie, 1 tl
  • Witte rijstazijn 1 el
  • Grote witte ui
  • Lente ui (na de slowcooker)
  • Knoflookteentjes, 3 stuks
  • Rode peper vlokjes, 2 tl
  • Champignons,  2 bakjes
  • Gember, 2cm
  • Soya saucs 4 el
  • Ketjap, 3 el
  • Kopje water
  • Peper en zout

 

Je marineert de runderstukken de avond voordat je het gaat maken.  Neem de gesneden stukken rund en doe deze in een grote bak. Daar voeg je de gesneden ui en knoflook bij. Peper en zout op smaak. Snij de gember en stukken en doe deze er ook bij.De chilivlokken, sesamolie, ketjap en soyasaus.  Je snijdt 1 bakje van de champignons in grote stukken en voegt deze ook toe.

Dek het geheel af en laat een nacht in de koelkast staan.
De volgende ochtend neem je je slowcooker en doe het geheel  in de slowcooker.  Voeg nog de maizena en witte rijstazijn toe.  Stel de slowcooker in op LOW en zet hem op 8 uur.

’S Avonds bak je het andere bakje champignons op en snij de lente ui. Als de rund klaar is garneer je deze met lente ui en serveert met de gebakken champignons en broccoli bijvoorbeeld.

Wil je het geheel minder pittig doe dan simpel weg wat minder chillivlokken en peper erin.

Eetsmakeljk.