Salade met kikkererwten en courgette

Salade met kikkererwten en courgette

Bereiding: 15 minuten
Personen: 2/3

  • Kikkererwten, 2 potten
  • Olijfolie, 1 el
  • Komijnzaadjes 3 tl
  • Korianderpoeder 1 tl
  • Chili peper snufje
  • Courgettes 3 x
  • Zout en peper
  • Rucola, handvol
  • Feta, 100 gr
  • Avocado, 2x
  • Sjalotje
  • Knoflook 1 teentje
  • Citroensap 1 tl
  • Tomaten 2 x

 

Je begint met de kikkererwten Deze rooster je in de oven. Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een vergiet en doe daar de kikkererwten in, laat uitlekken. Neem een schaal en doe daar de olijfolie 1 el, komijnzaadjes 3 tl, korianderpoeder 1 tl, chili peper snufje in en meng het geheel. Voeg de kikkererwten toe en meng alles. Neem een ovenplaat en bedek deze met bakpapier. Verspreid de kikkererwten erover en doe deze in de oven voor 20 minuten of iets langer tot ze krokant zijn.  Vervolgens maak je met een spiraalsnijder spaghetti van de courgette. Verhit olijfolie in de pan en bak de courgette op.

Neem een keukenmachine en doe daar de avocados een sjalotje, teentje knoflook , de tomaten een kneepje citroensap en olijfolie in. Meng het geheel.

Was de rucola en verdeel het op de borden, vervolgens de courgette erover en daarover de krokante kikkererwten en een grote eetlepel met de avocadodip. Als laatste voeg je de feta toe en maak af met wat peper.

 

Eetsmakelijk.