Paleo Chili

Paleo Chili

 

Bereiding: 20 minuten
Personen: 2/3

  • Kokosolie 1 el
  • Grote witte ui
  • Rode paprika, 2x
  • Gele paprika, 2x
  • Rundergehakt, 500 gram
  • Chorizoworstje, 1x
  • Gedroogte chillipepers (zakje van silvo)
  • Knoflook, 4 teentjes
  • Chilipoeder
  • Komijn, 1 el
  • Gepelde tomaten, 1 blik
  • Avocado, per persoon 1/2
  • Zout en peper

Snij de ui en paprika in stukken. Neem een grote pan of wok. Smelt de kokosolie hierin en voeg de paprika en ui toe. Laat dit samen op laag vuren garen. Voeg de knoflookteentjes toe. Bestrooi met peper en zout. Snij de chorizo in stukjes en voeg deze samen met het gehakt toe aan de pan. Roer het geheel goed door elkaar tot het gehakt bijna gaar is. Als het gehakt bijna gaar is voeg je de komijn, chilipoeder en het blik gepelde tomaten. Breng op smaak met peper en zout. Snij 1 of 2 van de kleine gedroogte peper stuk. Als je van pittig houd doe je ze er beiden in met de zaadjes. Heb je het liever mild doe er dan 1 zonder de zaadjes.

Laat het geheel nog enkele minuten doorsudderen.
Verdeel het daarna over de borden en voeg de gesneden avocado toe en serveer met bv rijst.

Eetsmakelijk