Gevulde paprika met linzen en quinoa

Gevulde paprika met linzen en quinoa

Bereiding:  2-3 personen
Tijd: 30 min incl oventijd

Ingredienten:

  • Quinoa, 300 gram
  • Paprika 2x rood en 2x groen (ga uit van 1 a 2 paprika’s pp)
  • Rundergehakt 600 gram
  • Ui, rood en wit
  • Tomaten 4 stuks
  • Knoflookteentjes, 2 stuks
  • Linzen, 100 gram
  • Feta 1 el per paprika
  • Komijnzaadjes, 1 el
  • Paprikapoeder, 1 el
  • Cayennepeper, snufje
  • Zout & peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. (hete lucht).  Kook de linzen in 8 min gaar. Als je droge linzen hebt dien je deze eerst 4 uurtjes in een bakje water te laten wellen. Kook ook de quinoa volgens de verpakking. Bak de knoflook en ui in een pan op laag vuur. Voeg de gehakt toe en bak deze bijna gaar. Vervolgens voeg je de tomaten toe. Kruid het geheel met alle bovengenoemde kruiden.  Voeg zout en peper toe naar eigen smaak. Als je het lekker vindt dat je eten een pittige bite heeft voeg dat iets meer cayennepeper toe. Zout kan matig aangezien er in feta ook zout zit.

Als alles gaar is voeg je de quinoa en linzen toe en bak deze kort mee. Neem tussen door een hapje om te proeven of er nog wat kruiden bij moeten

Snij de bovenkant van de paprika’s af, snij de zaden eruit en en was ze. Vul ze vervolgens mij het gehakt, quinoa linzen mengsel. Druk op de bovenkant de feta blokjes en zet ze in de oven. Na ongeveer 20 minuten zijn ze klaar.

Eetsmakelijk.