Een fris toetje, aardbeien tiramisu

Aardbeien tiramisu

Aardbeien tiramisu 6-8 personen.
Tijd: ongeveer 30-35 min bereiding
Wachten: 120 min in de koeling

Wat heb je nodig

  • 2 Sinaasappel, schoongeboend
  • 20/25 Lange vingers (pak 175 g)
  • 1/1,5 Bak aardbeien (500 g), schoongemaakt
  • 6 el Fijne kristalsuiker
  • 1 Beker slagroom (250 ml)
  • 1 Bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)
  • 1 Citroen, schoongeboend
  • 50 g Pure chocolade, geschaafd
  • Ovenschaal, (min 20X20)

Rasp van 1 sinaasappel de oranje schil en pers de vruchten uit. Giet de sap in een bak en doop de lange vingers er tot de helft in. Laat ze niet doorweekt zijn met sinaasappelsap. Verdeel daarna de vochtige lange vingers over de bodem van de schaal. Houdt het andere deel van de sap apart. Was en snijd de aardbeien in plakjes en doe ze samen met 3 el suiker in een kom. Meng de suiker en de aardbeien en laat 5 minuten staan. Klop ondertussen de slagroom met 3 el suiker stijf. Maak de mascarpone los met een vork en schep die door de slagroom heen. Verdeel vervolgens de helft van de aardbeien over de lange vingers. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep de 1 tot 2 el van de sinaasappel- en citroenrasp door het roommengsel. Roer de rest van de sinaasappelsap door het mengsel heen. Schep het roommengsel in de schaal. Verdeel de rest van de aardbeien en de geraspte chocolade erover. Dek de schaal af en zet deze 2 uur in de koelkast.
Serveer koud of op kamertemperatuur.

Aarbeiden tiramisu