Chocoladetaart zonder suiker

Chocoladetaart zonder suiker

Wat? Ja echt een heerlijk stuk chocolade taart zonder schuldgevoel..

Wat heb je nodig:

  • Amandelmeel, 100 gram
  • Havermout, 50 gram
  • 2 grote en een kleine banaan
  • Eieren, 4
  • Amandelmelk, 4 el
  • Cacaopoeder, 50 gram
  • Bakingsoda, 2 tl
  • Snufje zout
  • Half chocoladereep 85% puur in kleine stukken gehakt (max. 1-1,5cm)
  • Kwart chocoladereep 85% fijn gemalen
  • Handje noten ongebrand en ongezout

Ik gebruik meestal een cakevorm en bekleed die met bakpapier. Plakt niet en scheelt schrobben na afloop, je haalt hem er zo uit. Verwarm de oven voor  op 180 graden. Neem een keukenmachine en doe daar de bananen in, samen met de eieren en het melk. Mix dit tot een glad geheel maar niet te lang. Voeg  amandelmeel, havermout, cacaopoeder en bakingsoda toe en meng het geheel met een spatel. Voeg als laatste de chocolade stukjes en de noten toe. Doe het beslag in de vorm en bestrooi met het fijngemalen chocolade en zet in de oven voor 40-45 minuten.

 

Een lekkere chocoladetaart! Eetsmakelijk.