Broccoli tempeh veggie meal

Broccoli tempeh veggie meal

Bereiding: 20 minuten
Personen: 3-4

  • Broccoli 300 gr
  • Kastanjechampignon 100 gr
  • Kikkererwten, 1 pot
  • Parel Gort 125 gr ongekookt
  • Tempeh 200 gr
  • Rode ui
  • Sesamolie 1 el
  • Paprikapoeder 1 tl
  • Komijn 1 tl
  • Sambal 2x 2 tl
  • Olijfolie 1 el
  • Peper

Je begint met het koken van de parel gort volgens recept. Snij de broccoli in kleine roosjes en laat de kikkererwten uitlekken. Verdeel de paprikapoeder en komijn over de kikkererwten. Snij de uit klein en zet een pan water op voor de broccoli. Snij de tempeh en bak deze lichtbruin. Neem een bakje doe daar de olijfolie sesamolie en sambal 2 tl in. Meng dit geheel en verdeel dit over de tempeh. Als je sambal te pittig vindt kan je dit ook vervangen door zoet chilisaus. Haal de tempeh eruit en bak de gesneden ui en voeg de kastanjechampignons hier aan toe en de kikkererwten. Bestrooi met peper en voeg 2 tl sambal toe. Kook de broccoli gaar in een klein laagje water met de deksel erop zodat ze knapperig blijven.  Voeg als laatste de tempeh er weer bij en giet de broccoli en parel gort af. Verdeel alles over de borden en eetsmakelijk.