Bietenburger

Bietenburger met portebello’s

  • Bereiding 15 min
  • Personen 2-4

Ingredienten:

  • Lijnzaad, 2 el
  • Rauwe rode bietjes, 2 / 3 stuks
  • Knoflook, 2 teentjes
  • Peterselie, 1 el vers gesneden
  • Komijn, 2 tl
  • Korianderpoeder, 2tl
  • Cayennepeper, iets minder dan een 1/2 tl
  • Citroen, 1 el sap
  • Linzen, geweekt in water en kort (8min) gekookt
  • Rijst, 200 gr gekookt
  • Havermout, 50 gr
  • Olie, 2 el
  • Zout en peper
  • Handje verse spinazie

4 portebello’s 
Potje Feta
Sla/spinazie of snijbiet

Bereiding:
Meng het lijnzaad met 2 el water en laat 15 min weken. Neem een keukenmachine en voeg hier de bieten, knoflook, peterselie, komijn, korianderpoeder, cayenne peper, citroensap peper en zout toe. Zet de keukenmachine kort aan. Het hoeft niet helemaal zacht. Voeg vervolgens de gekookte rijst en linzen toe. Meng het erdoor met een lepel, voeg vervolgens de havermout en de lijnzaad toe en doe de keukenmachine kort aan. Het moet wel grof blijven zodat je er burgers van kan maken.

Maak er nu zelf burgers van en leg deze ongeveer 15 min in de koelkast. Haal ze eruit en bak ze kort op. Zet de oven aan op 170 graden om voor te verwarmen.  Neem de portobello vul deze met enkele feta blokjes, indien je het lekker vindt kun je er nog een uienring opleggen.
Leg vervolgens de bietenburger erop en maak af met nog 2/3 blokjes feta. Doe de burgers ong 10 min. in de oven.

Vervolgens leg je blaadjes spinazie op je bord, daarop serveer je de portobello met bietenburgen.

 

Eetsmakelijk